Hildegardis natuurgeneeskunde 12/15/05/2025

exclusief!! 2025 (eenmalig)

12-15 mei 2025 met verblijf in de Sankt Hildegardisabtei in Rüdesheim am Rhein

In de abdij Sankt Hildegardis neem ik je mee in een korte maar intensieve opleiding natuurgeneeskunde volgens Hildegard van Bingen. (Het is aan te raden dat je al wat voorkennis hebt over HIldegard door bv in de voetsporen van Hildegard gevolgd te hebben) . 

In eerste instantie maak je kennis met de basisprinicpes van haar visie over geneeskunde (leven met de seizoenen, temperamenten, humores,...)  Vervolgens maak je kennis met haar visie over gezondheid door de Curae et Causae (oorzaken van ziekten) te bestuderen. In het laatste deel vertel ik je hoe zij over voeding dacht, haar vastenkuren, kruidengeneeskunde en edelsteentherapie. Je maakt kennis met een paar meditaties door Hildegard voorgesteld,... Ook tussendoor maak je kennis met de muziek en de mooie enluminuren. Je maakt eveneens kennis met de verschillende kruidenbereidingen die Hildegard gebruikt en leert zelf een product maken. 

Je ontvangt een mooie en uitgebreide syllabus.

Je verblijft van maandag tot donderdagmorgen in de abdij. We sluiten op donderdagmiddag af om 11u45 in de kruidentuin te Bingen. (op donderdag is geen middageten inbegrepen) 

In de prijs inbegrepen: 3 overnachtingen in eenpersoonskamers met eigen sanitair (zicht op de Rijn of de Binnentuin van de abdij) - maaltijden van maandagavond tot donderdag ontbijt - ('s avonds en 's morgens is een broodmaaltijd voorzien - 's midddags is 3-gangen - wie graag glutenvrij, lactosevrij of vegetarisch eet, laat dit best weten bij inschrijving - Hildegardiskruideninfusies - speltkoffie - biokoffie - speltkoekjes tijdens de opleiding - syllabus - Hildegardisproduct 

deze reis is exclusief en maar 6 deelnemers toegelaten! Volgorde van inschrijven volgens binnenkomst betaling. - Indien volzet kan je indien gewenst op de wachtlijst worden geplaatst.

895,00 €