Samen op weg - een uitnodiging tot verbinding met jezelf en de andere... 

Opleidingen volgens de leer van Hildegard

Je wilt je graag verdiepen in de uitgebreide leer van Hildegard van Bingen en deze misschien binnen je therapeutenpraktijk integreren? Of je vind die leer net als ik zo boeiend dat je er steeds dieper in wilt duiken... 

Residentiële opleidingen in abdij van Maredret 2022 - 2023

Deze opleidingen gaan door in de abdij van Maredret.

We bieden telkens een all-in formule (met uitzondering van vervoer) - dit creërt rust en verbinding.

bij de workshops voor 1 dag: cursus, mooie syllabus, maaltijd, koffie en thee tijdens de cursus

meerdaagse opleidingen: cursus, mooie syllabus, wanneer je verwacht wordt vind je terug in de beschrijving van de opleiding en in je mail die je ontvangt voor aanvang van de opleiding, daarin vind je ook wat je nodig hebt indien van toepassing. De maaltijden zijn inbegrepen vanaf de vermelde aankomst tot je vertrek. koffie en thee tijdens de cursus. 

Wil je graag een opleiding volgen maar lukt het je niet om deze financieel in een keer te betalen. We bieden graag de kans om de opleiding toch te volgen. Stuur een voorstel via het invulformulier op de website. We nemen dan contact op met je. Je ontvangt een aangepaste factuur. Dit is een extra service die we bieden in moeilijke tijden en omdat we graag de opleidingen toegankelijk maken voor iedereen. Om administratieve redenen dienen wij 10% kosten op het totaalbedrag te rekenen. 

Vastenweek volgens de principes van Hildegard van Bingen

Deze vastenweek staat in het teken van 'vasten is voeden'.  We besteden uiteraard heel veel aandacht aan voeding, gezonde voeding, geen tekorten, geen principe van uithongeren maar wel het principe om je lichaam te voorzien van gezonde en pure voeding. Daarnaast maken we tijd om ook de geest en de ziel te voeden door zowel het verblijf in de abdij met de rust, regelmaat, gebedsdiensten, natuur, stilte,... en ook het grote hart van de zusters... 

We bieden tal van workshops en groepsmomenten aan zoals voeding, meditatie, levenskunst, creativiteit,... En je kunt ook een individuele sessie reserveren bij een van de therapeuten.  De ganse week is ook een arts aanwezig. Een week om te genieten, herbronnen, aanwezig te zijn bij jezelf... we staan met een team van professionals ter beschikking om je te begeleiden en een omgeving te creeêren waarbij jij als individu en wie je werkelik bent centraal staat.  Alle begeleiders werken vanuit de grote liefde geïnspireerd door Hildegard van Bingen.