Psychotherapie volgens Hildegard van Bingen, de 35 deugden en ondeugden (nl)

27-29 september 2024

27-29 september 2024

aanvang op vrijdag 14u-16u30- zaterdag  van 10u tot 16u30 zondag van 10u tot 15u30

Hildegard schreef een prachtig boek 'causae et curae' over de oorsprong van ziekten - Hierin verwees ze naar de 35 krachten, deugden en ondeugden. Een Duitse arts en Hildegardkenner vertaalde dit werk naar onze huidige kennis en taalgebruik over anatomie  en pathologie. Dankzij hem krijgen we dus een modern werk.  Tijdens deze cursus neem ik je mee in de 35 deugden en ondeugden van Hildegard, bekijken we de spirituele en psychische kant. We doen dit aan de hand van het originele werk van Hildegard en combineren dit met het werk van Dr. Strehlow. een weekend om inzicht te krijgen in lichaam, geest en ziel,... en hoe alles met elkaar verbonden is... 

inbegrepen: mooi cursusboek (gedrukt - 170 pagina's), 2 overnachtingen (vrijdag en zaterdag) in abdij van Maredret, maaltijden vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag  waarvan middagmaal 3-gangen volgens de principes van Hildegard van Bingen Hildegardiskoffie en thee. 

Opleiding is geschikt voor gezondheidswerkers in spe, vroedvrouwen, verpleegkundigen,... iedereen die graag de kennis en expertise verwerft om op een zachte en complementaire wijze met gezondheid om te gaan.

525,00 €