Vastenweek volgens Hildegard van Bingen

van maandag 1 mei 2023 tot vrijdag 5 mei 2023 in de abdij van Maredret. 

Vasten is voeden, zo stelde Hildegard van Bingen.  Dit is de slogan die we tijdens deze week gebruiken. Met een team bestaande uit een een arts, gezondheidstherapeut, psychotherapeut, voedingsdeskundige begeleiden we je een ganse week.  Je verblijft in de abdij, in  stilte, rust en volle natuur. De zuster bereiden de maaltijden met biologische producten en dit volledig volgens de vastenprincipes van Hildegard (spelt, groenten,... ). Je kunt deelnemen aan verschillende workshops rond gezondheid, voeding, creativiteit, meditatie,... allen in het teken van tijd en aandacht nemen voor jezelf, rust.. 

Naast de groepsaktiviteiten is er ook de mogelijkheid om een indviduele sessie te reserveren bij zowel Kris, zijnsgeorienteerd psychotherapeut  of Nancy, therapeut complementaire gezondheid Hildegard van Bingen. (mits toeslag) en afzonderlijk te reserveren. 

We starten op maandag met een korte fysieke checkup bij onze arts Gaetane.  Gaetane is de ganse week aanwezig in de abdij. Op het programma staan lezingen over gezondheid Hildegard van Bingen, een kookdemonstratie met proeverij, meditatie en zijnsorientatie, samen zingen, kennismaking met enluminuren (meditatieve verluchtingskunst), mogelijheid om deel te nemen aan de gebedsdiensten van de zusters, ... Heel veel tijd en mogelijkheid om te wandelen, te rusten, ... alle aangeboden activiteiten zijn ook vrijblijvend. 

(Deze week is geschikt voor iedereen.  Heb je zware fysieke of psychische problemen en wens je graag deel te nemen, dan vragen we je om eerst contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen we samen met jou bekijken of deze week jou gezondheid ten goede komt) 


650,00 €