De visioenen van Hildegard van Bingen

14-16 april 2023

3. de visioenen van Hildegard van Bingen

aankomst vrijdagavond 14 april voor 18u (indien later gelieve de zusters te verwittigen)

zaterdag en zondag 15-16 april 2023 opleiding van 10u tot 16u45

Bespreking van de visioenen 1 tot en met 13 en hun interpretatie

Hildegard schreef haar visie over het leven en gezondheid neer in visioenen.  Daarnaast verzorgden haar zusters prachtige enluminuren - zo zijn de boeken en teksten van Hildegard heel visueel.  In dit deel gaan we dieper in op de eerste dertien visioenen namelijk de levensschool. We bespreken die samen in groep, gaan na hoe we dit in onze huidige samenleving kunnen vertalen. Naast het theoretische gedeelte nemen we even de tijd om ons ook in de Middeleeuwse kunst te verdiepen namelijk de kalligrafie en de enluminures. De zusters in Maredret zijn beroemd om hun enluminuren.  Heerlijk dus om even de tijd te nemen en kennis te maken met deze monastieke meditatie. 

Korte introductie middeleeuws enlumineren en kalligrafie.

inbegrepen: 2 overnachtingen (vrijdag en zaterdag) in abdij van Maredret, maaltijden vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag inclusief 2 x Middagmaal volgens de regels van Hildegard, opleiding zaterdag en zondag van 10u tot 16u30, mooie syllabus, Hildegardiskoffie en thee,

Opleiding is geschikt voor gezondheidswerkers in spe, vroedvrouwen, verpleegkundigen,... iedereen die graag de kennis en expertise verwerft om op een zachte en complementaire wijze met gezondheid om te gaan.

je hebt bij voorkeur deel 1 gevolgd of een basiskennis holistische geneeskunde - je hebt geen enkel teken of schrijftalent nodig. 

425,00 €