Gastdocenten

Diane De Wit

Ik ben Diane,
Altijd heb ik tussen het groen en op den"buiten" geleefd. Van jongsaf had ik thuis een eigen tuintje, waar ik toen al kruiden kweekte.
Gebeten door de groene microbe volgde ik als volwassene een opleiding tot florist waarna ik ook zo'n 15 jaar als floriste heb gewerkt.
In 2016 stak ik mijn herboristengetuigschrift op zak. Door deze studie werd mijn interesse gewekt in eetbare wilde planten. Mijn kennis hierover breidde ik uit door verscheidene workshops te volgen in België en Nederland.
Hildegard von Bingen is voor mij een " homo universalis" bij uitstek. Veel van haar ideeën waren bijzonder vooruitstrevend en kunnen- mits enige aanpassing- anno 2023 nog gebruikt worden.
Ik wil jullie dan ook met plezier en enthousiasme mee op ontdekking nemen in haar leefwereld d.m.v. enkele van haar recepten die we zullen bereiden.

Kris De Schutter

Ik ben Kris. Van kindsbeen af ben ik gefascineerd geweest door spiritualiteit en psychologie. Ik ontdekte in tantra en in Zijnsorientatie en in de -tibetaans Boeddhistische- Dzogchen traditie mijn grote passie.; om vanuit de spirituele blik dat alles altijd al heel is, te leven en mijn werk als therapeut te doen. 

Wat een ander bewustzijnspad is het om te starten vanuit 'ik ben kapot, of beschadigd en hoe kan ik mezelf repareren', of een pad dat start vanuit het idee en besef dat 'ik al heel ben, al altijd een prachtig wezen was '. Hoe anders ga je dan met jezelf om. In de geschriften van Hildegard Von Bingen is dat ook steeds haar blik, en uitgangspunt. Een mens is al compleet. 

Het klinkt misschien zweverig of makkelijk maar het is juist heel confronterend om jezelf al compleet te beschouwen en het 'werken aan jezelf 'te stoppen. Want wat is er nog te doen, als je al volledig zou zijn?

Het is vaak makkelijker om jezelf als gebroken of niet-heel te zien, zodat er nog veel werk is om heel te worden.

Ik begeleid een groepsbijeenkomst tijdens de Hildegardisvastenweek. In deze module gaan we aan de hand van beelden en voorbeelden en metaforen dieper in op deze diepgaande prachtige visie die vanuit liefde vertrekt. Zoals Hildegard zegt: Liebe ist die Quelle. Liefde is de bron. Tijdens de Hildegardisvastenweek is er ook mogelijkheid om een individueel gesprek te reserveren. Ik begeleid op dagelijkse basis veel mensen vanuit deze prachtige diepgaande visie van heelheid. In een individuele sessie kan je dieper ingaan op levensthema's waar je mee worstelt of waar je een klaardere kijk op wil krijgen. Heel welkom. 

Gaëtane Beeckaert

Ik ben Gaëtane en holistisch arts en heel erg bezig met spirituele gezondheid. Ik woon in de rand rond Brussel.  Als holistisch arts ben ik heel erg geïnteresseerd in de leer van Hildegard van Bingen. Ik ben  momenteel stagiaire bij de opleidingen en start vanaf 2023 als franstalige docente. 

Ik ben in mijn hoedanigheid als arts aanwezig tijdens de vastenweek. 

Karen Chenut

Ik ben Karen en werk als medewerkster in de abdij van Maredret. Ik ben gepassioneerd door de leer van Hildegard en ook stagiaire tijdens de opleidingen. Ik ben van Vlaamse origine maar al 25 jaar woonachtig in Wallonië.  Ik volg de opleiding om vanaf 2023 als franstalig docente te starten. Ik ben eveneens gids in de abdij.